persbericht Kroppo s Blues Band 21.09.2010

Hot Steamed meatballs ( With Asian Green Beans) is de eerste cd van Kroppo s Blues Band. Een nieuwe band? Niet bepaald, want de bezetting op de plaat is dezelfde als bij de Eelco Gelling Band.


Kroppo s Blues Band persbericht
 
Hot Steamed Meatballs (With Asian Green Beans) is de eerste cd van Kroppo’s Blues Band. Een nieuwe band? Niet bepaald, want de bezetting op de plaat is hetzelfde als bij de Eelco Gelling Band, die liefst 14 jaar optrad in binnen- en buitenland en in 2005 de cd On The Road uitbracht, die inmiddels is uitverkocht. Eelco speelt op Hot Steamed Meatballs maar heeft de band inmiddels verlaten en wordt vervangen door Yrjo in ’t  Veld uit Barking Luke & the Gadget Bluesband. Vandaar de naamsverandering. Daar komt bij dat het muzikale palet van de band behoorlijk verbreed is, vooral door de composities van saxofonist Bert van Meeuwen en zanger/gitarist Ron ‘El Kroppo’ Krop, waarbij op de plaat de bijdragen van bandvrienden als zanger Kaz Lux, multi instrumentalist Izak Boom en producer Stephan Weeda zeker niet vergeten mogen worden. De veelzijdigheid van toetsenist Willem van der Schoof en de soepele maar strakke ritme sectie – basgitarist Arjen Rijsdijk en drummer Jeffrey van Duffelen – maken de band sluitend.
Hot Steamed Meatballs komt uit in de eerste week van oktober bij DMI Records. Vervolgens gaat de band touren in de 6-mans bezetting Ron, Bert, Yrjo, Willem, Arjen en Jeffrey, met hier en daar kans op verrassingen. Bij de optredens wordt vooral werk gespeeld van Hot Steamed Meatballs en On The Road afgewisseld door enkele publieksfavorieten

Terug