We want more! - 50 jaar popmuziek in Gorinchem 29.01.2010

We want more! is een tentoonstelling over 50 jaar popmuziek in Gorinchem. Vanaf 29 november t/m 7 februari 2009 kunt u muzikale herinneringen komen ophalen aan de vele bands, festivals en poppodia in de stad aan de Merwede. Bovendien zijn er een boek en een cd verkrijgbaar.


Wat is er te zien?
In de Gorcumse popgeschiedenis komt u namen tegen als Les Fantômes, Marianne Nobel, Nosey Parker, Ron Krop, Enoch Arden, Don Devil, Ailen Mochree en Farthing. Bekijk welke poppodia er waren en bands repeteerden. Wanneer waren de eerste festivals in Gorinchem en waar namen bands platen en cd’s op?
Gorcumers die hun sporen hebben verdiend in de muziek komen zelf aan het woord. Ook de beroemdste Gorcumse popmuzikant ontbreekt niet: Dinand Woesthoff, de leadzanger van Kane.
 
 
Unieke cd
Bij de tentoonstelling is een unieke verzamel-cd verkrijgbaar met Gorcumse namen als The Black Rockets, F.J. King, Don Devil and the Drifters, Marian Nobel, Sweet Nothing, Farthing, Kassa, Caught in the Act, Alpha, Speed of Life, Cirkel, El Kroppo, Baroque, Reckles, Bert's Bop, The Inmost, eve, U.F.A., All Ride en NeW PAR. Bijna 80 minuten muziek die een kijkje geven in 50 jaar Gorcumse popscene.
 
 
 
Boek
Het boek We want more! 50 jaar Popmuziek in Gorinchem beschrijft de Gorcumse bands uit heden en verleden. Alle periodes en muziekstromingen sinds eind jaren vijftig komen voorbij. De schrijvers van het boek zijn drie popkenners: Piet Augustijn, Aart Roza en Jos Walraven. 
Het boek kost € 19,50 en de cd € 10. Koopt u het boek en de cd tegelijk, dan betaalt u voor deze unieke bundel maar € 25.
 

Terug