Proms Concert in De Nieuwe 4 December 2009

Zaterdagavond vond voor de negende maal het Gorcums Proms Concert plaats. Deze keer niet in de Van Rappardhal maar in Schouwburg De Nieuwe Doelen. Behalve de Koninklijke Harmonie De Bazuin stond er meer vuurwerk op het programma. Maar het eerste vuurwerk was "We will rock you" dat direct de hele zaal, alle aanwezigen waren voorzien van lichtgevende halskettingen en armbandjes, in de 'mood' bracht.


Daarna bracht De Bazuin onder andere 'Procession of the Nobles'. Vervolgens was de beurt aan de Gospelgroep Breeze. Zij kregen de zaal goed mee en werd er bij de nummers flink mee geklapt en gezongen. De uitvoering van 'Pirates of the Caribbean', gedirigeerd door een stomdronken kapitein Jack Sparrow, was erg goed. In een oogwenk hadden trouwens ook de muzikanten zich voorzien van zeeroverskleding, zoals rode hoofddoeken en ooglapjes.
Van een heel ander kaliber was de Gorcumse Rockband Maintain. Zij lieten een staaltje van hun kunnen horen waarbij Barthe van Voorden een dijk van een stem liet horen. De zanger Frank Stijn, van dezelfde Rockband, bracht een heel ander, maar zeker niet mindere geluid met bijvoorbeeld 'The heat is on'. En zonder de andere leden van de band te kort te willen doen, het geweldige saxofoonspel van Bert van Meeuwen.
Het wachten was natuurlijk op de hoofdgast van deze avond, George Baker. Ook hij kreeg de reeds goed zin hebbende zaal mee met oude nummers als 'Morning Sky' en Una Paloma Blanca'. Toch zit na 40 jaar de sleet er een beetje in bij deze man en had zijn plaats best ingenomen mogen worden met nog een paar nummers van Maintain en Breeze.
 
 

Terug