Fragment uit het blad "Muziekscene" 4e jaargang nummer 2.

Door: Aart Roza:

Die tweede band was “Jazzaffair” met de uit Den Bosch afkomstige Esther Pijnenborg (zang), Mario Hooijmans (drums) en Jules de Vlam (contrabas) Op gitaar, vaste compaan, Wim Krauweel.Gastoptredens en sessies waren er onder andere met Eelco Gelling, Harry Muskee,Hans Dulfer, Oscar Benton, Kaz Lux, Boris Vanderlek en Prince-gitarist Miko.Tussen de bedrijven door werden nog wel eens totaal andere dingen gedaan, zoals “De Goudreinetten”, een humoresk dansorkest waarmee onder andere optredens en plaatopnames gedaan werden met Wim T Schippers en Clous Van Mechelen. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan werd op gezette tijden teruggekeerd naar de muzikale roots, de blues !!. Eerst met Barking Luke and The Gadget Bluesband (www.gadgetbluesband.nl) en vanaf mei 2004 vooral de Eelco Gelling Band.(www.eelcogellingband.nl) waar de volgende tekst bij biografie te vinden is

Bert van Meeuwen (saxen/toetsen)
Bert van Meeuwen is het laatst toegetreden lid van de Eelco Gelling Band, maar bepaald geen onbekende.
In 1972/1973 speelde hij al met Ron en Aart in Enoch Arden als gitarist/zanger en na de lerarenopleiding en het conservatorium, waarnaast hij tevens meedeed in verschillende (jazz) bands, trad hij halverwege de jaren tachtig toe tot Ron's El Kroppo als saxofonist en 'musical director'. Hij schreef in de daarop volgende tien jaar mee aan het repertoire en arrangeerde ook veel voor die band.
Nadat El Kroppo op een laag pitje was gezet door Ron's samenwerking met Eelco in de Eelco Gelling Band had Bert zijn eigen bluesy jazzband, Bert's Bop, waarmee twee cd's werden gemaakt en vele optredens werden gedaan. Samen met gitarist Wim Krauweel deed en doet Bert de nodige andere projecten, naast zijn baan als muziekdocent aan de scholengemeenschap te Schoonhoven.
Na een aantal gastoptredens in 2004 maakt Bert vanaf mei 2004 als vast lid deel uit van de Eelco Gelling Band